Basında AYS

Ays Ambalaj

İstanbulun birçok imalatçısına ürünlerini sergileme ve toptan satışını gerçekleştirme imkanını sunan, yerli ve yabancı müşterilerin sürekli ziyaret ettiği ambalaj sektörünün kalbi konumundaki İ.O.S.B'de yerini aldı müşterilerine buradan hizmet vermeye ve ürünlerini burada sergilemeye devam ediyor.

Ays ailesinin sektöre bakışı

Bizler sürekli büyüyen ve gelişen ambalaj sektörünün Türkiye için mevcut konumu itibari ile büyük bir iş kolu olduğunun bilincindeyiz ve İmalatlarımızı topyekün dünya normlarına dünya standartlarına çıkardığımız gün dünyanın ihtiyacını karşılayabilecek pozisyonda olduğumuzun resmidir. bu yönde sürekli çaba sarfediyor ve bu doğrultuda hedeflerimizi belirlemiş şekilde çalışıyoruz.
Saygılarımızla;
Ayaslan ailesi

Fuarda Biz

Avrasya Ambalaj fuarında yerimizi şimdeden ayırttık değerli müşterilerimiz le bu uluslararası fuarda bir araya gelme heyecanını şimdiden taşıyoruz. sizler için geliştirdiğimiz ürünleri sizlere sunmak ve değerlendirmenizi sağlama için bu fuara katılma kararı aldık.

28. Uluslararası Ambalajlama ve paketleme fuarı

28. Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Gıda İşleme Sistemleri Fuarı için geri sayım başladı. Geleneksel hale gelen fuar, sektörün tüm taraflarını bir araya getirerek, sektördeki gelişmeleri, yenilikleri, fırsatları yerinde görme ve değerlendirme fırsatı verecek. Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Gıda İşleme Sistemleri Fuarı, 28. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Ambalaj, paketleme ve gıda işleme sistemleri sektörlerini bir araya getiren fuar, sektörde durum analizi yapılması ve gelecek planları için buluşma noktası olacak. ITE Group Türkiye Ofisi E Uluslararası Fuarcılık (EUF) ve İstanbul Fuarcılık (ITF) tarafından düzenlenen fuar, geniş katılımcı profili ile dikkat çekiyor. Fuara, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) de destek vermektedir. IPACK bu yıl da, özellikle gıda ambalajı konusunda dünya ile rekabet edebilecek hale gelen ambalaj ve gıda işleme sektörünün yerli ve yabancı müşterilerle sağladığı iş birliklerine ev sahipliği yapacak. Fuar aynı zamanda 10 yıldır düzenli olarak Türkiye'nin en büyük gıda fuarı olan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleşmektedir. Bu durum sektörün gelişimi ve yeni pazarlara açılmasında büyük bir avantaj yaratıyor. GIDA Fuarı'na katılan üreticilerin ve profesyonel ziyaretçilerin, gıda ve endüstriyel tesis yatırımları için aynı platformda bir araya gelmeleri gelecek yatırım planları açısından geliştirilebilir yönde olmasına olanak tanıyor. Fuarın katılımcı profilinde gıda işleme makineleri, şişe yıkama, dolum ve kolileme makineleri, dört kenarı yapışık sistemler, termoform sistemler, konveyör sistemler, zarf tipi paketleme makineleri, özel paketleme makineleri, hamur işleme makineleri, ekmek ve unlu mamul pişirme fırınları, pasta, bisküvi, çikolata ve şekerleme üretim makineleri ve ekipmanlar başta olmak üzere pek çok ürün yer alıyor.

Ambalaj Sanayi Nereye Gidiyor

Temmuz ayında yapılan Genel Kurulda Başkan seçilen Ambalaj Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut, Türkiye ve dünyada ambalajda yaşanan son gelişmeleri Dünya Gıda Dergisine değerlendirdi. Korkut, ambalaj sektörünün Türkiye ekonomisi içindeki yerinin sadece köşe değerlerle yaklaşık 5,5 milyon ton civarında bir hacim ve yaklaşık 7,9 milyar dolar değerinde bir üretim olarak tanımlanmasının yetersiz olduğunu söyledi. Korkut, 7,9 milyar dolarlık ambalaj üretiminin aslında 140-150 milyar dolar civarındaki bir ekonomiyi mümkün kıldığını söyledi. Korkut, en az 150-200 milyar dolarlık bir ekonomiyi mümkün kılacağının göstergesi olduğunu kaydetti.

Ambalaj sanayiinde son durum nedir? Korkut: Sektörümüzün üretimi ön hesaplarımıza göre 5,5 milyon tonu aşmış; ve ambalaj sektör ciromuz 7.9 milyar dolara ulaşmıştır. Bu rakamlar durumu açıklamaya yeterli gibi görünmekle beraber kişi başı 108 dolar ambalaj tüketimi ile henüz gelişmiş ekonomilerdeki 250-300 dolar seviyelerinden oldukça uzak görünmekteyiz. Yine de son 10 yılda gelişme eğilimi dikkate alındığında çok hızlı bir gelişme, genişleme ve çeşitlenme bekliyoruz. Yatırımlar ise genel konjonktüre ve taleplere göre ilerliyor.

Türkiye Nereye gidiyor

Türk ambalaj sanayi ihracatı son yıllarda sürekli artmaktadır. Sektörün toplam ihracatı yaklaşık 4 milyar dolardır. Bunun yanı sıra büyük miktarda ambalaj, ihraç ürünü ambalajı olarak dolaylı yoldan ihraç edilmektedir. Ambalaj sanayi ihracatı son beş yılda her yıl ortalama yüzde 16 oranında artmıştır. Türk ambalaj sanayi ürünleri dünya çapında 162 ülkeye, AB ülkeleri başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu, Doğu Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine ihraç edilmektedir.

SÜREKLİ ARTAN BİR EKONOMİYE SAHİP AMBALAJ SEKTÖRÜ

MODERRNİZE OLMAYI BEKLEYEN İMALATHANELER

Ulusal ekonomilerin ayakta durabilmesi, yeni nesillere istihdam yaratılabilmesi, üretimin, ihracatın ve refah düzeyinin artırılabilmesi için yatırım yapılması zorunludur. Yatırım, getirisi uzun vadede oluşan ve değişen ekonomik, politik, sosyal ve teknolojik şartlar nedeniyle yüksek risk taşıyan bir faaliyettir. Yatırım yapılmadan önce yatırım yapılması planlanan konu üzerinde güvenilir ve sağlıklı verilere dayanan ön çalışma yapmak, hazırlanan fizibilite raporunun değerlendirme sonucuna göre eldeki ve sağlanacak finansal imkânlar gözönüne alınarak yaratacağı toplam getiri katlanılacak toplam maliyetlerin üzerinde ise yatırıma başlamak gerekmektedir.

Nakliye Firmalarına Özel Ürünlerimiz

Nakliye sektöründe hizmet veren firmalarımızın tüm ambalaj ihtiyaçlarına çözümler üretiyoruz.